استفاده از ماست یونانی در پخت و پز محدود به کشورهای یونانی نمی شود زیرا این ماده غنی از مواد تشکیل دهنده مغذی است و می تواند برای بیشتر وعده های غذایی مفید باشد.
ماست یونانی گونه ای ماست است که به طور سنتی صاف می شود و بیشتر مایعی که در آن وجود دارد از بین می رود. به همین خاطر این نوع ماست بسیار غلیط و کم کربوهیدرات و کم شکر تر از انواع معمولی ماست خواهد بود. علاوه بر این، حذف ترکیبات خاص از این ماست باعث می شود طعم بهتری داشته باشد. ماست یونانی در سال های اخیر محبوبیت زیادی در میان افراد به دست آورده و در کشورهای خاورمیانه و مدیترانه ای برای پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد. با اینکه برخی از افراد بر این باورند که ماست یونانی برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز مفید است اما این موضوع کاملا درست نیست. مقدار لاکتوزی که در این ماست وجود دارد قطعا پایین تر از ماست معمولی است اما کاملا عاری از این شکل از قند نیست. اگر به لاکتوز حساسیت بسیار زیادی دارید باز هم ممکن است با مصرف این ماست واکنش منفی داشته باشید. شکی نیست که ماست یونانی یک گزینه سالم تر نسبت به سایر ماست هاست و می تواند مواد مغذی مورد نیاز برای بدن را فراهم آورد و حتی به جذب موثر این مواد کمک کند.
ماست یونانی منبع خوبی از مواد مغذی است. در 6 اونس از آن 15 الی 20 گرم پروتئین و کمی کربوهیدرات وجود دارد و همین امر باعث می شود برای افرادی که به دنبال کاهش مصرف کربوهیدرات هستند ایده آل باشد. این ماست همچنین سرشار از پتاسیم، کلسیم، ویتامین B12 ، ویتامین B6 و منیزیم است. ماست یونانی در برگیرنده پروبیوتیک های خوبی برای سلامت شکم است و می تواند در مقایسه با ماست معمولی سدیم کمتری داشته باشد. در یک ظرف ماست یونانی تنها 100 کالری وجود دارد.
مهم ترین مزایای ماست یونانی در برگیرنده موارد زیر است:
– بهبود سلامت روده ها
– افزایش متابولیسم
– رشد عضلات
– تقویت استخوان ها
سطح پروتئینی:
با وجود غلظت بالایی از پروتئین ، ماست یونانی می تواند انرژی طولانی تر و کامل تری برای بدن فراهم آورد. اینکار با کاهش هوس خوردن مواد غذایی و پرخوری باعث کاهش وزن می شود.
کربوهیدرات ها:
اگر می خواهید مصرف کربوهیدرات خود را کاهش دهید، ماست یونانی به شما کمک می کند سطح قند مصرفی را کمتر نمایید و رژیم خود را پیگیری کنید.
سلامت روده ها:
با وجود غلظت بالای پروبیوتیک ها، این ماست می تواند به ایجاد تعادل در باکتری های روده کمک کند و گوارش شما را بهبود ببخشد. همچنین ماست یونانی می تواند التهاب، یبوست، نفخ و گرفتگی شکمی را کاهش دهد.
کاهش لاکتوز:
این روزها بیشتر افراد با عدم تحمل لاکتوز دست و پنجه نرم می کنند اما برخی می توانند مقادیر اندکی از لاکتوز را مصرف و متابولیزه کنند. این ماست می تواند برای افرادی که از این شرایط رنج می برند گزینه بهتری نسبت به ماست معمولی باشد هرچند باز هم امکان بروز حساسیت وجود دارد.
سلامت استخوان ها:
سطح بالای کلسیم و سایر مواد معدنی موجود در ماست یونانی باعث می شود تراکم مواد معدنی در استخوان بهبود یابد و سرعت بروز پوکی استخوان با افزایش سن کمتر شود.
رشد عضلات:
این ماست به خاطر داشتن پروتئین بالا می تواند در رشد عضلات بسیار مفید باشد. پروتئین بلوک سازنده عضلات بدن است و می تواند بر حجم آن ها بیفزاید.
شما می توانید در منزل هم ماست یونانی ایجاد کنید هر چند بیشتر افراد ترجیح می دهند آن را از فروشگاه ها تهیه کنید. با اینحال هزینه خرید این ماست نسبت به ماست معمولی بالاست و تهیه آن در منزل برایتان مقرون به صرفه خواهد بود:
– گام اول: 4 پیمانه شیر کم چرب را به ظرفی اضافه کنید و روی اجاق گاز بگذارید
– گام دوم: شیر را به دمای جوش نزدیک کنید اما زمانی که لبه های آن شروع به حباب زدن کرد از روی حرارت بردارید
– گام سوم: روی آن را بپوشانید و برای 45 دقیقه کنار بگذارید
– گام چهارم: فر را با 110 درجه فارنهایت روشن کنید
– گام پنجم: دو قاشق غذاخوری ماست به شیر اضافه کنید
– گام ششم: ظرف را بپوشانید برای 5 الی 10 ساعت در فر بگذارید اجازه ندهید دمای فر از 110 درجه بالاتر رود
– گام هفتم: بعد از اینکه ماست غلیظ شد آن را از فر خارج کنید
– گام هشتم: ظرف را برای یک شب در یخچال بگذارید
– گام نهم: صبح روز بعد پروتئین پنیر تشکیل شده در انتها را بردارید و ماست در شیشه مربا بریزید و در یخچال بگذارید
تفاوت های اصلی بین ماست یونانی و ماست معمولی وجود دارد. این تفاوت ها عبارتند از :
– تفاوت در مواد مغذی: ماست یونانی دو برابر پروتئین بیشتر، نیمی از سدیم و نیمی از قند را در خود دارد
– زمانی که صحبت از مصرف یکی از این ماست ها در مواد غذایی می شود، ماست یونانی همه کاره خواهد بود و می تواند برای مواد غذایی مختلف مورد استفاده قرار گیرد. ماست معمولی بیشتر برای مواد شیرین مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر قصد سفر به ترکیه را دارید و میخواهید اطلاعاتی درباره آنتالیا ترکیه داشته باشید بد نیست بدانید : آنتالیا نام مرکز استان آنتالیا و از شهرهای مهم و توریستی کشور ترکیه است. این شهر که به عنوان مرکز گردشگری و تفریحی در ترکیه محسوب میگردد دارای جاذبههای فراوان میباشد. در این شهر بلوارهای زیبا با درختان نخل و لنگرگاهها خود نمائی میکند. در این شهر و در بخش قدیمی و تماشائی آن منطقه کاله ایجی قرار دارد. بافت خاص منطقه که شامل خیابانهای کم عرض و پیچ در پیچ بوده به همراه خانههای قدیمی که توسط دیوارهای قدیمی محصور شده، بسیار جلب توجه میکند.در ۲۰۱۰ جمعیت این شهر ۱،۰۰۱،۳۱۸ نفر برآورد شدهکه از این جمعیت ۵۰۲۴۹۱ نفر را مرد و ۸۲۷۴۹۸ را زنان تشکیل میدهد.
برای اطلاع از قیمت های تور آنتالیا با شماره 02149791 تماس بگیرید.
تا اکنون ساکنان اولیه آنتالیا نامشخص ماندهاست. بنا به شواهد تاریخی نام این شهر از آتالوس دوم(Attalos II) پادشاه پرماگون گرفته شدهاست که در ۱۵۰ سال قبل از میلاد بر آن ناحیه حکومت می کردهاست. در حفاریهایی که در سال ۲۰۰۸ از ناحیه Doğu Garajı آنتالیا صورت گرفته مشخص شدهاست که روزگاری این شهر پایگاه نیروی دریایی روم و دارای ناوگانهای قدرتمندی بودهاست. بعد از این حفاری معلوم شد این شهر بیشتر از آنچه تخمین میشد در حدود ۳۰۰ سال قبل از میلاد وجود داشتهاست. در سال ۱۳۳ قبل از میلاد آنتالیا که بخشی از جمهوری روم بودهاست. در همان سال آتالوس سوم جهت حکمرانی بر کل امپراطوری روم در حین عزیمت جان خود را از دست دادهاست. این شهر در زمان روم باستان دارای رونق و رشد چشمگیری بودهاست. مسیحبت در قرن دوم میلادی در این شهر گسترش یافت. در دوران امپراطوری بیزانس آنتالیا یکی از شهرهای مهم بودهاست. در قرن سیزدهم میلادی آنتالیا توسط ترکان سلجوقی فتح و از سال ۱۳۲۱ میلادی تا ۱۴۲۳ میلادی بعنوان پایتخت ترکیه بودهاست. ابن بطوطه عربی در سالهای ۱۳۳۵- ۱۳۴۰ مسافرتی به آنتالیا داشته که این طور بیان میکند: از آلانیا به طرف آنتالیا که زیبا رفته و این منطقه دارای پوششهای طبیعی و زیبایی بوده و حجم وسیعی از شهر دارای نقاط و اماکن جذاب و دیدنی بودهاست. آنتالیا داری جمعیتی زیاد بوده که به چهار ناحیه تقسیم شده که تاجران مسیحی در اطرف بندر ساکن بوده و در محل زندگی آن دیواری بزرگ احاطه می کرده و دروازهایی داشته که در طول شب و روزهای جمعه بسته می شدهاست. یونانیان که ساکنان اصلی و قدیمی این شهر بودهاند و یهودیان و خانواده سلطنتی هر یک در نواحی چهارگانه خود ساکن بودهاند. مسلمان این شهر در شهر اصلی ساکن بودند. تمام ناحیههای ذکر شده دارای دیوارهای و دروازهای بلند و مستحکمی بودهاند. این شهر دارای باغها و میوههای خیلی خوبی بوده و دارای زرد آلوهای بسیار مرغوب به هستههای شیرین که به عنوان اجناس لوکس به مصر صادر می شدهاست.به گفته اولیا چلپی در اوسط قرن ۱۷ میلادی این شهر دارای ۳۰۰۰ خانه شامل بیست محله ترک نشین و چهار محله یونانی نشین بودهاست. شهر از دیوار-ها و دروازهها فراتر رفته و در بندر نیز از وجود ۲۰۰ قایق گزارش دادهاست.